Aktivitetet kryesore te organizuara nga UOTSH “2007″

1.Workshop(Tryeze e Hapur)“Prezantimi i turizmit shqiptar ne tregun turistik Rus”-27.01.2007. Ne bashkpunim me perfaqsues te Operatorve Ruse u be nje takim i hapur pune per te diskutuar mundesine e ardhjes se turisteve ruse ne vendin tone per pushime verore.

2. Takim njohes e familjarizues-Operatoret Turistike Rus(10 operatore+10 gazetare),01.02.2007. Aktivitet i organizuar nga disa antar te UOTSH te interesuar per tu njohur me partneret ruse  dhe per te promovuar programet e tyre turistike ne Rusi, infotur dhjeteditor me program te vecante.

3. Takim njohes e familjarizues-Operatoret Turistike Polak(30 operatore+10 gazetare),15.03.2007

Aktivitet i organizuar nga Kryesia e UOTSH, ne baze te marrveshjes me Dhomen e Turizmit Polak,  per tu njohur me partneret polake  dhe per te promovuar turizmin shqiptar dhe programet e tyre turistike, infotur peseditor me program te vecante.

4.  Aktivi Kombetar “Turizmi dhe Policia” – 04.05.2007. Bashkrendimi dhe institucionalizimi i veprimtarive te perbashketa ne mes UOTSH dhe DPPKE per rritjen e cilesise se sherbimeve ne turizem dhe luften ndaj informalitetit ne turizem. Ky aktivitet  teoriko-praktik organizohet cdo vit nga Kryesia e UOTSH dhe Drejtoria Policise Kufitare dhe Emigracionit.

5. Aktivitet i perbashket ne mes komuniteteve te bizneseve te turizmit te Kosoves dhe Shqiperise, te drejtuara nga KOTAS Kosove dhe UOTSH Shqiperi me 25.09.2007. Firmosja e marreveshjeve te bashkpunimit.