Aktivitetet kryesore te organizuara nga UOTSH “2009″

1. Infour ne Poloni, me 20 operatore turistike shqiptare dhe 12 kryetare komunash e bashkish nga data 20-24 shkurt 2009,ne kuader te marreveshjes ne mes UOTSH-Shqiperi dhe PIT-Poloni, te ftuar nga Dhoma e Turizmit Polak. Ne kete aktivitet u nenshkrua nje marrevshje tjeter e perbashket ne mes PIT dhe UOTSH.

2. Konferenca Kombetare e Turizmit – Aktivitet i Perbashket i MTKRS me Shoqatat Turistike- 29.04.2009. Kjo ishte konferenca e 4-te e organizuar ne saje te bashkpunimit te Shoqatave Turistike (UOTSH + ATA) me MTKRS. Moren pjese Ministrat: Turizmit-Ardian Turku, Shendetsise-Anila Godo, Mjedisit- Lufter Xhuveli, Zevendes Ministrat-Puneve Jashtme-Anton Gurakuqi,Puneve te Brendeshme- Ferdinant Poni

3. Aktiviteti i perbashket Promocional Kotas – Kosove, UOTSH – Shqiperi, me 1 dhe 2.07.2009, ne Tirane, “Fundjava ne Kosove, Perjetoni Kosoven”.

4.  Infour ne Hungari, me 23 subjekte turistike shqiptare nga te cilet 20 operatore turistike, 17 subjekte turistike nga Shqiperia, 2 nga Maqedonia, 1 nga Kosova, 3 nga Ministria e Turizmit, AKT dhe Shoqata e Komunave Shqiptare, ne kuader te  Marreveshjes me Kompanine Prestigjoze Hungareze “Hunguest Hotels” dhe Shoqata e Turizmit  Hungarez, nga data 20.09.09 – 23.09.2009

5. Tryeze e Perbashket e Kryesise se UOTSH, me Perfaqsusesit Hungareze te Shoqates Turistike dhe te Agjensise Kombetare te Investimeve 25.11.2009. Ne kete takim moren pjese edhe Ambasadoret respektive, i Shqiperise ne Budapest dhe i Hungarise ne Tirane. U shkembyen mendime per zhvillimin e metejeshem te shkembimeve turistike ne mes te dy vendeve dhe te futjes se investimeve hungareze ne turizmin shqiptar.

6. Aktiviteti Vlersues i ndihmes dhe kontributit te Personelit te Ambasades te Bosnjes Hercegovines ne Podgorice per agjensite turistike shqiptare ne shkembimet turistike ne mes dy vendeve,organizuar ne Shkoder me daten 4 nendor 2009.

7. Pjesemarrja e nje delegacioni nga Kryesia e UOTSH ne Konferencen Nderkombetare te Turizmit ne Egjypt 27.11.2009 – 04.12.2009. Pjesemarrja ishte ne kuader te nje ftese dhe bashkpunimi me Dhomen e Turizmit Polak PIT, Shoqatave Turistike Egjyptiane dhe te dy Shoqatave Turistike Amerikane.