info@atu.org.al
+3552273087

 

                                       

Latest News

 1. Te mbroje interesat e anetareve  (subjekte te regjistruara dhe te certifikuara), konform rregullave dhe ligjeve te shtetit shqiptar 
 2. Te luftoje konkurrencen e pandereshme si pasoje e mungeses se  demokracise se tregut qe ushtrohet nga subjekte te palicensuara dhe “seksere udhtimesh”, duke kordinuar me mire veprimtarite e saj me Ministrine e Turizmit, Policine e shtetit, Drejtorine e Tatimeve dhe struktura te tjera shtetrore.
 3. Te ndertoje sistemin e informacionit te ndersjellte ne mes antarve te Unionit dhe te raportohet rregullisht ne instancat perkatse shtetrore per levizjet turistike brenda dhe jasht shtetit.
 4. Te kordinoje e ndihmoje veprimtarite promorcionale te operatorve turistike te perfshire ne shoqate.
 5. T’i paraprije zhvillimit turistik shqiptar me studime, pergjithsime, konferenca, trajnime etj. duke krijuar edhe institucionet e saj per te realizuar keto qellime.Qendra per studimin dhe zhvillimin turistik shqiptar do te jete institucion i ketij Unioni.
 6. Te bashkrendoje inisiativa te menaxhimit turistik ne rang grupimesh brenda unionit, ne shkalle unioni apo me gjere, duke ndermarre nisma ne funksion te zhvillimit turistik edhe me institucione shtetrore,shoqata ambientaliste,artistike,kulturore,organe vendore  etj.
 7. Te hartoje projekte ne fushen e zhvillimit turistik shqiptar, duke bashkrenduar e kooperuar me organizata te tjera shqiptare apo te huaja, per te thithe donacione nga donatore te huaj ose shqiptare.
 8. Te krijoje lidhje, partneritete e bashkpunime me operatore te tjere  turistike te rajonit te Ballkanit, te Europes apo te Botes, per te marre e dhene eksperience te ndersjellte.
 9. Te antarsohet ne organizatat nderkombetare te operatorve turistike te rajonit te Ballkanit, te Europes dhe te Botes dhe te reklamoje e ekspozoje arritjet e turizmit shqiptar, ne veçanti ate te Unionit Turistik Shqiptar.
 10. Te ngreje e te zhvilloje mjetet e promocionit dhe te propogandes se shkruar, si buletine, gazeta, revista etj. te Turizmit Shqiptar dhe ti botoje rregullisht ato. Gazeta dhe Revista “Turizmi Shqiptar”, do te jene organe te perditshme dhe periodike te Unionit  Turistik Shqiptar.
 11. Te ndermarre e inicoje nisma ligjore per organet vendimmarrse shtetrore per te disiplinuar e rregulluar me akte ligjore e nenligjore hyrjet e daljet e turisteve ne Shqiperi, ne funksion te ndertimit te rregullave te ndershme te lojes se ekonomise se tregut  ne fushen e turizmit.

Informacion

 • Anëtaret
 • Partnerët

Struktura

Asamleja e pergjitheshme

Keshilli Drejtues

Kryetari

Zv. Kryetari

Sekretari i Pergjitheshem

Komisioni i Auditit

 

Foto Galeri

There are no image inside folder: images/galeria