info@atu.org.al
+3552273087

 

                                       

Latest News

Diten e merkure date 20 Korrik ne Durrës u zhvillua mbledhja e tretë Komiteti Këshillimor i Sektorit Privat të Turizmit, e drejtuar nga Ministria e MZHETS znj. Milva Ekonomi.

Ne rend te dites ishte diskutimi per aktet nenligjore te Ligjit 93/2015 per Turizmin 

Prezantimi për incentivat fiskale të mundshme në fushën e turizmit,per sa i perket ligjit fiscal 2017 

Si dhe problematikat e shumta qe kemi ndeshur gjate ketije sezoni turistik ,ku ashtu sic kemi anuncuar here pas here ato me kryesoret si; mungesa e energjise elektrike, infrastruktura e rrenuar rrugore, problemet mjedisore në zonat turistike,mungesa e sherbimeve nga strukturat hoteiere etj. 

Znj. Ekonomi shpjegoi para anetarve te KKSPT se problemet kryesore vijnë nga investimet strategjike, si ne energji apo infrastrukturen rrugore të cilat janë procese vazhdimësie.

Ne pozicionin e Kryetarit te UTSH I bera te ditur znj Ekonomi ,se ne nuk jemi kunder investimeve por keto investime duhen bere jashte sezonit turistik,por punimet gjate periudhes se veres pengojne mbarvajtjen e sezonit,  pasi gjate ketij sezoni operatoret turistik qe sjellin nje numer te madh turistesh nga Europa Qendrore per pushime ne bregdetin Durres-Kavaje dhe Sarande,hasen ne veshtersi te medha per sa I perket trafikut nga punimet qe kryehen ne rruge 

Nje nder pikat kryesore te këtij takimi ishte shqyrtimi i akteve nenligjore të Ligjit të Turizmit, me qëllim që, para miratimit, të ketë marrë sugjerimet e duhura nga perfaqesuesit e sektorit privat te turizmit, 

Në këtë takim ishin të pranishme gjithashtu zevëndësministrja e Financave znj.Irena Beqiraj, dhe përfaqësues nga INSTAT, me qëllim ngritjen e nje strukture të detajuar për matjen e statistikave turistike, per gjetjen e nje mundesie reale te matjes së numerit te turistëve dhe vlerësimin real te PPB që vjen nga turizmi. 

 

Informacion

  • Anëtaret
  • Partnerët

Struktura

Asamleja e pergjitheshme

Keshilli Drejtues

Kryetari

Zv. Kryetari

Sekretari i Pergjitheshem

Komisioni i Auditit

 

Foto Galeri

There are no image inside folder: images/galeria